14 янв. 2009 г., 20:05

Ние... младите хора 

  Поэзия » Другая
577 0 4
Нашият свят... дим от цигари
празни бутилки от ром и коняк..
Някой неволно детето удари
кражби,  тревоги сред късния мрак...

Училище празно - звънецът удари,
всеки си тръгва след петия час,
кафета и клюки... отново цигари.
Ние не чувстваме зима и мраз.

Сами тъмно вечер по улици бродим,
полиция - няма (поне засега).
Пияници ходят - едвам се поклащат.
Те ли са зле?  И ние така...

Бой пред вратите на някоя кръчма.
Хора минават и гледат напред...
Кой ще му пука, че някой умира
там... на асфалта.( нали са наред!)

Така си живеем - младите хора -
училище, клюки, секс и пари.
Едва ли ни мислите толкова много.
(Дали дъщеря ти прибра се във Три?)

© Маргарита Здравкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??