12 нояб. 2013 г., 18:28

Никога аз няма да остана сам 

  Поэзия » Философская
385 0 0

Никога аз няма да остана сам

О, никога аз няма да остана сам,
на скуката във празното пространство,
защото микрокосмоса  ми е голям,
а той е моето стопанство.

И никога аз няма да се чувствам сам,
дори на най-далечната планета,
защото всичките светци на моя храм
са по-немирни от момчета.

Защото моите Галактики са без предел,
оплетените орбити неизброими,
защото ято от немирни птици съм провел
по пътищата необходими!


  16.04.1975 г. София







© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??