30 июл. 2013 г., 23:55  

Нищо 

  Поэзия » Другая
517 0 1

Какво става, ако не остане нищо от теб,

ако животът, който градил си с пот рухне

и реденото с години вече не е наред

и е хаос навсякъде и душата ти съхне...

Ако празен си сякаш си лист пожълтял,

ще напишеш ли нещо с мастило?!

Ала нямаш такова и не си вече цял,

а парчетата липсват... не стигат...

Ако нямаш душа, ако нямаш мечти

и деня от нощта не разделяш

какво остава от теб, ако вече не си

и не можеш... а да спреш не умееш?!

Всеки ден посивял и безличен вървиш,

но не стигаш където си тръгнал

а нощта – еднотипни и пошли игри

и от тях си наситен, претръпнал...

И усмивката спи в изкривено лице,

огледалото друга познава.

Kой ще купи изкуствено, мъртво сърце

щом изкуството фалш не продава?!

© Ирина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хей, Ире, какво е това отчаяние, каква е тази мъка? Тя не се лекува така, свита в най-скрития ъгъл, на тъмно! Отвори вратата, навън е светло, има приятели, които те търсят - на тях си им нужна, защото листа ти изобщо не е пожълтял, само е залят с много тъмно мастило!!!
Предложения
: ??:??