Искам само любов. Нищо друго –
малка част от небесната длан,
късче нежност от сивото утро
и копнежа на скрития плам.
Искам само любов. Нищо друго –
полъх парещ от нощен пожар,
светлина от отминало утре
и венеца на жертвен олтар.
Искам само любов. Нищо друго –
страховете на малка сълза,
празнотата на минали чувства
и смеха на една тишина.
Искам само любов. Нищо друго!
© Ирена Иванова Все права защищены