В ново време с нов закон,
с нови нрави, с нов нагон,
нова сила, нов подслон,
всичко ви е ново, нов е и Содом.
И нямате порядки, нямате сърца,
нямате стремеж, нямате душа.
Всичко ви е ново, даже и ума!
Всеки ден се сменя, според чужда суета.
Някой ви диктува нови правила,
нови богове, нови светила.
Неусетно се смени даже и пръстта,
по която ходите, смени се и нощта.
Всичко се смени и няма вече правда,
виждам всеки ден затъващите в яма.
Други пък се бесят, виснали през рампа,
от устите им излиза гневна пяна.
Духове блуждаят редом сред народа,
ясни привидения, погълнали отрова.
Чули чуждо мнение, избълвано със злоба,
повярвали са в него и променят хода.
Та и мене ме налита черна грозна мисъл,
току виж, веднъж, добре съм я описал.
Сред писъци на хора сам съм се орисал.
Чувстваш болка тежка? И аз съм я изпитал!
© Иван Иванов Все права защищены