Тя, внучката ми, щом порасне,
ще има своите герои...
Дано духовно ги надрасне!...
Аз също тъй си имам свои!...
И някой ден ще й разкажа
не приказки и тути-кванти,
а истината ще й кажа
за личностите ни-гиганти!...
Че силна е една държава
когато тя герои ражда,
те славата й продължават
и върху името надграждат!...
Да й треперят враговете,
съседите й да я тачат,
да казват името й с трепет -
че то респект и сила значи!...
Да може малкото мъниче,
с народа си да се гордее,
Родината си да обича,
и с гордост химна й да пее!...
Надявам се така да бъде -
и като народ да станем твърди!...
Дано мечтата ни се сбъдне!...
Но трябва да пораснем първо!...
© Роберт Все права защищены