Някой скъса небето
и от него
посипа се студ.
Заваля.
И полите прибра си
набързо
денят,
поизгубен
в ноември.
Някой тръсна дърветата
и последните
жълти листа
изпопадаха.
Смут.
После - смърт.
И небето се
сля със земята,
която простена.
© Павлина Гатева Все права защищены