Насилник е бурята, разкоства най- милото,
в гнездата ви с гръм ще влети.
И бетонна стена, пред гнева ѝ издигната,
няма шанс да ѝ устои.
Блюстител, стихията отнася най-свидното,
с прегради завихря игри.
Пронизва превитите, громи очевидното,
дух земен не ще я смири.
Изковете си Ноев ковчег над талазите,
с молитва срещнете рева,
съкровеното свише така ще опазите
и нетленната светлина.
© Светличка Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Когато наближава буря, някои строят стени, други - вятърни мелници »