Н О М Е Р Ъ Т Н А К И Т А Й К А Т А
Оригиналният номер,гвоздеят на Живота,
в номера на китайката е най-добре отразен,
той е във всичко извън стандартно и е просто
параграф номер двадесет и две.
Той не е в богатството на блудния син,
а в разнообразието на неговото прахосване,
в плуването в непознати,бурни води,
в потъването в тънка многоцветна палитра,която много жестоко жигосва.
Уроците са скрити в движението по пътя,
а не в самата сграда на изградения храм,
тя е само примамка,осъзнаваш го едва,когато вече си вътре
и е утихнал по бляна й дръзновения плам.
03.07.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Все права защищены