Светлината в мълнии се ражда,
най-ярки са любовните искри,
нощем птиците ще ти покажат
пъпчета на бременни звезди.
Зад стъклото нареди ги с пръсти
и всички събери по две,
ще осъмнат влюбени и късни
в легло от утринно небе.
А днес те предвещават ни любов,
каквато няма на земята!
Нашепват тихо с благослов,
да пребъде истинска и свята!
И ние с тях ще се помолим
да бъдем заедно в живота нов,
и пак за нас да се повтори
чудото, наречено любов!
© Милица Игнатова Все права защищены