По устните на мрака
фенери-дини със човечета,
звезди и полумесеци подскачат.
Каруцата на спомените трака
по калдъръмите на траките,
файтони смесват аромата
на джезве
със брюкселски дантели.
Повтаря се пиесата
в Античния,
сменят се само зяпачите
по устните на мрака.
© Ангел Все права защищены