14 июл. 2006 г., 22:30

Нощен танц... 

  Поэзия
660 0 1
Малка звездица - високо в небето...
полюшкват се клони със вятъра във игра...
тревица гали нежно нозете...
на две танцуващи над нея чада...

Той - хванал я леко през кръста...
Тя - поставила кротко глава...
преплели са пръсти в трепет гальовен...
както вятъра милва кротко всички листа...

В ритъм пулсират две малки сърца...
диктуват те бавно ритъма на нощта...
и следват ги.. следват ги две слети тела...
разголени.. боси.. милвани от струйка роса...

Две птички - славейчета сладки...
без дъх.. без крила... наблюдаващи тихо...
тоз полет на две волни деца...
реещи себе си плавно над всичко...
отдали се за миг, за миг на Любовта...

© Атанас Баротов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??