Отрязаните пръсти на нощта
отчаяно почукват по стъклата.
Рисуват пеперуди и листа
отрязаните пръсти в тъмнината.
Рисувайки, те сякаш претворяват
видяното във сънища измислени.
И бързайки, полека се стопяват,
белязвайки душите непочистени.
Превръщат във следи от нощи луди
прозорците - опушени и прашни.
Превръщат се във нощни пеперуди,
във погледи примамливо-опасни.
Нощта без пръсти е осакатена.
Отдръпва се и бавно си отива.
Но чрез рисунките е претворена
в танцуваща греховно самодива.
И бавно от деня ще избелеят
рисуваните нощни пеперуди.
Но пръстите отново ще успеят
да претворят в рисунки нощи луди.
© Дарина Дечева Все права защищены