Традицията наша повелява -
да бъда верен българин до края!
Земя юнашка мене е кърмила,
оставам вечно тук, Родино мила!
С кръв и сълзи е пръстта пропита,
с пот и труд е всеки залък свиден.
С хиляди животи свободата заплатила,
но духа си силен нивга несломила.
Във вековете вечно ще пребъдеш,
в сърцето нося свято име!
Българийо, ти наша майко мила,
прекланям се и горд съм, че те има!
© Пламена Владимирова Все права защищены