Мосю льо Мер, аз пиша Ви писмо,
съм неспокойна в свое естество
наскоро ми пристигнал куриер,
красив латин, на име Хавиер,
той носел ми е пратка от лелú,
далече чак от планина Альпú,
отворила, той внесъл кашонú,
предложил ми с багаж да помогнú,
но аз съвсем не знаела какво
ми носи,
о, мон Дьо, бельо,
и жартиери, и чорпогащú,
и заешки опашки – се втрещи,
и каза:
– Ох, не иска бакшишú,
но ако може по жартиерú,
и заешка опашка, ей така,
отпред пред него да се завъртя.
Аз много се тревожила Пощú,
какви услуги правят в тези дни,
та този куриер да уволните,
и цял при мене да го назначите!
Това е гран позор, мосю льо Мер,
наскоро си вземала жардинер,
италианец, носи ми бонбони
и каза имал «пúколи кольони»,
аз мислила това инструментú,
а то било големи срамотú,
но престрашила вече и пишú,
защо на нея все да се случú,
Та жардинер донесъл до сютри
пръскачка и мотики даже три,
садил по мене цяла нощ цветя
и сякаш съм му във Версай леха!
Та искала да каже и на Вас,
оплаквам се от буйната му страс,
та по възможност също уволнете
и право в моя двор ми го пратете!
© Лулу Все права защищены
такава точно да Ви назначи,
сте подходяща, толкос приемлива,
красива и шармантна даже дива ))))))