Колко пъти като искаме да бъдеме добри
на наш гръб се трупат бате сума ти злини
Не е лесен пътя да спасим една душа
и е пълен с удоволствия, пътят към гибелта!
Защо ценим живота кат сме близо до смъртта
и защо ценим мира след продължителна война
Нима щяхме да се стремим към доброто
ако на този свят брат не властваше злото?
Така насред хаоса ражда се реда
а глупавата грешка е поука за ума
Би ли оценил прелестта на чистотата
ако преди това не затънеш целия в лайната?
Когато страдам искам да съм сам
Не искам съжаление това за мен е срам
Ако има някой да диктува твоите решения
пътят към ада е покрит с добри намерения!
© Явор Бачев Все права защищены