Любов, така дълго чакана,
след толкова време чак сега,
тъй болезнена и изплакана,
на Нова година при мене дошла.
Нова любов, по-истинска и чиста,
илюзия - временна, мигновена.
Красива като редица мъниста,
сладка и неприкосновена.
На Нова година ти пристигна,
дали си мираж, или мъгла.
След лутане при тебе да стигна
днес, в тази нощ на чудеса.
Здравей, моя нова, мечтана любов,
добре си дошла в мойто сърце.
Днес, в този ден, първи и нов,
ще те докосна с две топли ръце...
Ще запазя от теб спомена нежен,
дано не си отидеш тъй бързо ти.
И след зимния ден снежен
останеш при мен завинаги.
© Иваничка Петкова Все права защищены