Глупости, глупости, глупости!
Чезнещи в мрака слова.
Стих изграден от нелепици.
Малка сълза в захарта.
Истини, истини, истини!
Няма безлика тълпа.
Клада изгаряща вещици.
Камък по свята жена.
Кръстове, кръстове, кръстове!
Свят от морал и лъжа.
Много съдии на постове.
Смърт за щастлива душа.
Влюбени, влюбени, влюбени!
Пир за Деня на плътта.
Светли надежди изгубени.
Сляпа е пак обичта.
Търсещи, търсещи, търсещи!
Злато, пари, суета.
Ангели паднали даващи.
Сила и власт по света.
Вярващи, вярващи, вярващи!
Църкви и тежки окови.
Влъхви с откраднати дарове.
Пясъчни мостове нови.
Идващи, идващи, идващи!
Дни на тотална разруха.
© Гедеон Все права защищены