Неусетно невидимо някак,
влиза някой в заспалия дом.
Непонятно променя нещата,
действа ловко почти мълчешком.
Уж разчиства, но явно разхвърля,
смело подменя интериора в дома.
Нови ценности бързо нахвърля,
старите ги затрупва с праха.
Неусетно невидимо някак,
влиза някой в безмълвния дом.
Променил е полека нещата,
с находчивост, почти мълчешком.
Често гордостта го надхвърля,
сипе думи, а е умиращ от глад.
Лесно раним е и бързо се сърди
произведение на новия свят.
Неусетно невидимо някак,
влиза някой в толерантния дом.
И различно изглеждат нещата
променени почти мълчешком.
Заразени с гордост надменна,
моделирани лесно раними.
Новият свят има вид на безценен,
но пролетта там се превръща във зима.
© Мария Все права защищены