30 авг. 2011 г., 22:05

Ново начало 

  Поэзия » Философская
712 0 0

Не са ли дните ни просто пясък в дланта,
макар да ги стискаме здраво във шепа...
Изтичат си зрънце по зрънце и все с мисълта,
че утре е денят за ново начало...

И тука думите секват, сякаш са в плен
на безумната битка с устременото време,
може би пък ще дочакаме този ден,
докато носим изтерзаното бреме...


Но това е твоят рожден ден, голямо момче,
равносметките тук са излишни.
Веселбата скоро ще ни повлече
и ще забравим несгоди предишни...

Пожелавам ти с повече мъдрост
да изпускаш зрънцата от шепа
и когато празна остане дланта,
да поникне денят за ново начало!

© Добринка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??