Няма друго, освен голотата -
простотата на всеки жив дъх...
Смъртта - тя е истина свята!
И животът... и горският мъх...
Да играем любовни етюди,
да се стичат горчиви сълзи -
малко смешно, наивно е люде!
Стига драми и стига лъжи!
Всяка страст е дълбока, крещяща,
силна, първа... изгаря, краде...
Да, любов е - красиво незряща
и се ражда, живее и... мре...
И било, и ще бъде навеки,
няма нужда до кръв да боли...
Колко пъти в живота на всеки
нещо съхне, а друго цъфти?
© Силвана Все права защищены