27 окт. 2023 г., 09:15

Някой 

  Поэзия
266 0 0

Ако си роден на тази земя,

ако си българин в сърцето

както в кръвта,

ако дошъл си с повикът

и съдба,

бъди достоен за глътката

свобода!

Защото там, където днес

вървиш...

някой прокарал, е твойта

пътека,

борил се е с всички сили,

да съхраниш

споменът за дедите ти... в теб,

в човека.

И ако пак заличават ти паметта

с ценности от живота изтрити,

спри, не приемай нищо с лека ръка,

а широко отвори си очите!

© Валя Сотирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??