Някой буди телефона
в часовете през нощта
и звънът му сякаш рони
мъка, болка и тъга.
Друг път станало е грешка,
а ти мислиш си за зло…
Тъй животът ни човешки
се върти на колело.
Някога щастлив заспиваш –
звън донесъл нежността.
Или в нищото се взираш,
а навън е сутринта.
Някой буди телефона
в миг откъснат от нощта
и звънът му сякаш рони
над сънят ти топлота…
© Ани Иванова Все права защищены