Знам, от толкова много виновници
ти откриваш вина само в мен.
Аз потъвам и ставам удавница
ден след ден, ден след ден, ден след ден.
Но не искам от теб милосърдие!
Преживяла живота си в страх,
просто свикнах. Каква е присъдата
от очите ти сини разбрах.
В лабиринт от заблуди, съмнения
не намерих за никъде брод.
Само в тебе открила спасение,
не посмях да поискам живот.
Свойта болка докрай избудувала,
аз те виждам - повярвал във мен.
Опростена до теб бих доплувала
някой ден, някой ден, някой ден.
© Диана Трифонова Все права защищены