Картината в родния ми край
да видят не могат само слепците,
туй що дедѝ сътвориха
със замах затриха глупците.
До основи порутени сгради,
пейзаж – като след война,
стелят се строителни боклуци,
металът отделен е бил на страна.
Някой от меда се е облажил,
не роден в родния ми край,
парите профукал е на Малдиви
или друг на земята рай!
© Никола Яндов Все права защищены