НЯКОЛКО ЕПИГРАМИ
1/О, всеки който добро прави,
за благодарност да забрави!
2/ Той пак е хукнал по света,
да си намери съвестта.
3/Мошеника и днес се слави,
че с чужда пита помен прави!
4/ Хипократа се тревожи,
кое лице пред теб да сложи!
5/ У нас е приказка преиета:
„Доброто хвърлиш ли в морето,
за тебе злото ще се сети...
да ти се върне, общо взето!
16.10.2014г.София
© Христо Славов Все права защищены