Зазида ме във песен. Триста пъти.
Оваля ме във нотите до страшна гнилост.
Съзирам плам в очите и дъха ти.
Изсвирваш ме без страх и милост.
Пианото заключва ме в зандани -
изкопчва ми сърцето до клавиши.
Израждаш ме в мелодии, оттук-оттам събрани.
Подгизват във съзвучия дервиши.
Изгуби ме в цигулка. Кръв-червена.
Лъкът ми удря сто камшици.
Гайда дайте. Прясно размразена.
Оркестрите се сменят със карфици.
Контрабасите ги колят принудително.
Арфите оплакаха орфееви любови.
Няма обич в до мажор измислена.
Късам струните. Вземи си нови.
26.08.2010
© Daisy Все права защищены