НЯМОТО
То не говори, а само мисли, мисли
минават зад изпъкналото чело...
Не може да ги каже, въпреки че иска.
Пък и едва ли някой ще го чуе.
Защото то е просто нямо -
природата така е отредила.
Аз тайно някак му завиждам,
дано да не попадне в говорилнята.
Където всеки все напира
да каже всичко и каквото може
и никой никого не слуша.
Настръхвам, много се тревожа.
Защото в тази страшна суматоха,
където всеки иска да пробие,
по-сигурно за него няма
от туй - да може да се скрие.
© Виолета Минчева Все права защищены