НЯМОТО СТРАДАНИЕ
Нямото страдание е най-жестоко,
да те боли отвътре, а да се усмихваш
и да прикриваш своите сълзи…
Сърцето ти да бъде наранено,
и огнен жар душата твоя да гори,
и пак да се усмихваш ти смутено,
смеха фалшив да ползваш до зори.
Безскрупулна, студена маска
лицето да прикрива от сълзи,
надменна и безчувствена да скиташ,
а вътре в теб пожарът да гори.
Това е болка, мъка и измама,
от нямото страдание душата най-боли,
но винаги, когато се разделят двама
сърцето на единия кърви…
© Деница Пенкова Все права защищены