На бачковския манастир
провикна се един поет:
— Почивай, майчице, във мир,
аз пак ще ходя на гурбет!
Знам, че ти си тежко болна,
не мога, сили в теб да влея!
Почивай и бъди доволна,
че песнички за теб ще пея!
Ще буренясва твоят гроб,
с поеми ще го кича
и знай, на Запад един роб
безрезервно те Уби ча!
© Исмаил Али Все права защищены