Докосна ме гърбът на твоята ръка.
Очите ти крила край мене прелетяха.
Двукракото сърце побягна към нощта.
С индигото на мрака те се сляха.
Усетих я, душата си безкрила чайка.
Потърсила е каменния скелет на брега,
там кървави малини и букети лайка
с оцъклени звезди живеят в самота.
Пътуват мислите ми, ято от пингвини.
Надежди стържат в немощното тяло.
В главата ми с вода създават се картини.
Денят ми хълцайки поглежда в огледало.
С красиви танци пъстър пчелояд.
Извадил е осите от душата.
Усмихнато е тъжен старец белобрад.
Нарамил залеза и красотата.
Дъги безцветни птиците рисуват.
Мечтите им задъхани летят.
Поети стихове безумни публикуват
в тях мисли сгърчени крещят.
© Гедеон Все права защищены
Умислен съм на прашната пътека.
Постлана е с пребити камъни.
Край мен вървят умиращи дървета.
Не зная смисъла, дори и плана им.
На клоните накацали пингвини.
Щастливи те си пеят за любов.
За лятото в арктически градини,
за красотата в призивния зов.
Самотно, тихичко до мен вървеше.
Двукрако влюбено сърце.
То стихове за сляпа обич си редеше
с мечти за лилаво небе.
От някъде яви се облак какавида
и плисна пъстър майски дъжд.
Сърцето ядно разтуптя се от обида.
Не са сълзи от истинския мъж.
Погледнах се, аз бях дъга.
Прекрасна, пъстра, многолика.
Разцъфна роза в моята уста.
Яви се промисъл велика.
Одата е много дълга и нямам коментарно поле.