ОБЕЩАЙ МИ В НЕДЕЛЯ ВЪЗКРЪСВАНЕ
... бе любов на бегом
все по спирки, по гари и хостели,
две дечица без дом –
из потайни квартири залостени,
птици две – подир лов,
над дулата димящи изпърхали,
беше трудна любов –
просто низ от Велики четвъртъци,
и – обречен, нелеп,
все по пътища, вече преминати! –
аз се молех за теб
в Гетсиманския дъх на маслините,
до несвяст ти редих
откачени молитви – нелепици,
и, разпънат на стих,
аз не вярвах в Разпетите петъци,
и съм грешник, готов
да се любим със теб, непокръстени –
как си, моя Любов? –
обещай ми в неделя Възкръсване!
© Валери Станков Все права защищены
просто низ от Велики четвъртъци"
С Валя!