16 мая 2009 г., 11:02

Обезкрилена 

  Поэзия » Другая
656 0 2

Сред пухкавите облаци израснах

под парещите слънчеви лъчи,

дъждовни капчици събирах

и жадно с поглед ги следях.

 

 

Препусках лете неусетно из полята

и къпех се в бисерни реки,

храна даряваха ми райските дървета

от натежали, сочни плодове.

 

 

Зиме с ледените, тънки пръсти

и със заскрежали устни

разпръсквам сребърни снежинки,

покривам всичко с бяла пелена.

 

 

Очите ми от лед създадени,

косите ми от жар попарени,

с криле небесносини -

дълбоко скрита от света.

 

 

Но появи се ти,

леда в очите ми безмилостно разби,

крилете скърши, синьото в кръв обля,

залязва нейде моята звезда.

© Радосвета Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??