Изгряват тихо перлени звезди,
а нощ и ден омайно се обичат,
въздъхват нежно ангелски очи
и океани с пламъци си сливат.
Под плаващите сенки на нощта,
душа в душа, ръка в ръка се вплитат
и двама млади тръпнат във дъжда -
от любовта безплътна да опитат.
Сърцата им се любят мълчаливо,
а устните се вплитат в страстен танц,
телата им треперят в дива лудост,
а капките ги скриват в морски диамант.
© Радосвета Петрова Все права защищены