2 янв. 2010 г., 18:23

Обичай ме... 

  Поэзия
1016 0 12

Обичай ме...

Дори когато себе си отричам

и давя се в дълбокото на нищото...

Дори когато дните бавно сричам,

прегърнала до болка безразличието...

 

Обичай ме...

Дори да бягам в луда надпревара

със времето, в обет за теб наречено,

дори когато стигнала превала,

се върна... безпомощно обречена.

 

Обичай ме...

Дори когато истински се мразя

за лудостта, която в вените ми тича...

Дори когато не летя, а лазя

с последните си сили, в опит за обичане...

 

Обичай ме!

Дори във онзи миг, когато

отрекли са се всички от моето безбожие,

че лесна за обичане съм аз, докато

не надникнат в тъмната страна на мойто ложе!!

© Паула Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??