Забравихме за Божиите обещания...
Запомнихме църковните обреди.
Свещици палим и вода преливаме,
кадим тамян над празнични обеди.
В иконите се взираме и просим
трошици щастие под восъчни сълзици.
За здраве даже дарове им носим
и тръгваме си с мисли... (на девици...).
Пред църквите* роим се. Всяка майка е...
Забравили, че Бог Един Е и Един Отецът.
Че, всъщност, Той ни обеща безкрая.
Че Друг изкупи ни на кръста и с венеца...
Че не църковните обряди ни спасяват...
Че чудесата само Той ги прави...
Че свещите са само пчелен восък...
Че Любовта за всички ни остави...
И кой е казал, че домът Му е във храмове?
Не Той. Той, всъщност, друго рече ни:
Че там където двама или трима сбрани са
във Неговото име - не оставя ги.**
Молитвата Му толкова е ясна
и думичките толкова обикновени:
Прости ни, Отче, там на небесата,
тъй както аз простих, прости - на мене!
Насъщния ми, хляба днес ми дай.
И нека да се свети Твойто име!
Пази ме от Лукавия! До край!
И от изкушенията, Отче, избави ме!
И царство Ти нека тук да дойде,
тъй както е там горе в небесата!
Да бъде волята Ти! Силата е Твоя!
И Славата! А името Ти свято е! ***
И няма нужда много да умуваме.
За Него телефонна връзка не е нужна.
В душата си по тъмно тихо влезте.
Молитвата ви там не Му е чужда! ****
Обичайте се! Господ ви обича.
И всеки ден е знак за щедростта Му.
Пред погледа Му векове изтичат
през жертвата безценна на Сина Му...
* църкви - в смисъл на различни деноминации, философски школи и течения
**Мт:18:20. защото, дето са двама или трима събрани в Мое име, там съм Аз посред тях.
***Лк:6: 9-13. А молете се тъй: Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята; насъщния ни хляб дай ни днес; и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на длъжниците си; и не въведи нас в изкушение, но избави ни от лукавия; защото Твое е царството, и силата, и славата вовеки. Амин.
****Лк:6:6. А ти, кога се молиш, влез в скришната си стая и, като си заключиш вратата, помоли се на твоя Отец, Който е на тайно; и твоят Отец, Който вижда в скришно, ще ти въздаде наяве.
© Аэлла Вихрь-Харпиевна Все права защищены