Обичам думите
Те -
кротки мравчици усърдни
в експлозия избухват пищна
от музика и цвят и дъх
в душата на
Поета.
Те -
гъвкави усойници библейски
с езици раздвоени
събарят къщи, мостове
взривяват, народи
погубват.
Те -
еви, терези, марии,
кръвни вражди помиряват, ръка
за ръка в свят
благослов.
Те -
цвилещи диви коне във вените
стаени замират
зад зъбите
най-силните,
премълчаните.
© Цветелина Александрова Все права защищены