влюбен, самотен,
вярващ, смутен,
обезобразен, коленичил...
теб уличил!
с сърце отнето,
сведена глава, впито око,
разширени зеници, изпотен...
седящ, невзрачен...
изваян от теб, чакащ,
одобрен или ще бъда унищожен...
крайно огорчен, силно покаян,
но всъщност от тебе съм смаян...
молещ се, падащ,
в тъмното губещ се,
озарен от мисъл една -
гушнал те, да заспя...
умиращ сега,
моля се да умра;
теб боготворящ,
вярващ в истина една...
Обичам те, да!
© Златин Тодорински Все права защищены