Обичам те такъв, какъвто си,
без дълги и прозрачни многословия,
когато всеки ден към мен вървиш
и любовта ни не зазиждаш във условия!
Обичам те такъв, какъвто си,
дори когато гледаш мълчаливо,
с усмивката във твоите очи
и аз съм толкова щастлива!
А ако мога да рисувам красота,
навярно любовта ще нарисувам –
ефирна, като цветната дъга
и нежна, както вечер я сънувам!
© Руми Все права защищены