Обичта на майките е всеотдайна и свята
тя ни дарява попътен вятър в крилата,
и прощава щедро даже непростимите вини,
в искрената й прегръдка по-малко винаги боли,
дори и тогава, когато вече сме деца пораснали.
Обичта на майките е слънчева и непобедима,
вярна, саможертвена, велика, непоколебима,
тя може всички облаци в слънце да прероди,
боса по черната жарава, бяла без страх да върви,
и дръзко всяко зло в живота с добро да победи.
Обичта на майките е вълшебна сила,от Бог дарена,
от всеки залез, нов изгрев да сътворява отредена,
в здрави темели бяла истина нетленно да вгражда,
герои безсмъртни,велики учени и творци да ражда.
Обичта на майките е божествена благословия свята,
бялото й слънце пропъжда мрака черен в сърцата,
зимните ледове стопява,красива пролет разцъфтява,
и щастливо сбъдване в нов полет дръзко запява.
© Кръстина Тодорова Все права защищены