Колко са красиви облаците днес!
Виж как хубаво си пухкавеят!
А Слънцето играе с тях танго
И плавно във небето ги люлее
Щом стигнаха до морски бряг,
Видели как вълнà лигави топъл пясък,
Изпълнени от ревност с шквалов бяс
Изригнаха върху водата с трясък
Пронизаха сърцето й с висок волтаж
Раздраха кожата й с дъжд кинжали
Прогониха със дъх циничната вълна
Далече от брега, когото тъй обичат.
С последни пориви южняка си замина
Слънцето на залез се усмихна и целуна
Разпуснатите облаци в небето синьо
А те, притихнаха свенливо, и се изчервиха.
© Доротея Все права защищены