Край нас се вихрят хиляди енергии.
И атакуват всички сетива...
И като струни всички наши нерви
безкрайно се опъват от това...
Около нас витаят отрицателни
емоции и гърлото ни стискат...
И явно е, и много показателно,
че някои облъчени ни искат...
Край нас се вихрят хиляди енергии.
Но някои от тях са положителни!
Те борят се със нашите алергии
от злоба, завист и човешка мнителност...
И плюсове, и минуси витаят....
Около нас – да има равновесие...
Опитват се в синхрон да очертаят
житейските ни граници къде са!
Край нас се вихрят хиляди енергии.
Кои от тях ще имат тази власт -
да атакуват клетите ни нерви?
Кои ли - да дарят любов и страст?
Облъчени – такива ще си бъдем
в живота наш – тъй труден, сложен, мъчен...
Ала от нас зависи ще се сбъдне ли
мечтата – от любов да си облъчен...!
8/8/2011
© Георги Ванчев Все права защищены