Сивота, обвита в цветен целофан,
брачната халка на човек, останал сам,
обещание, изречено, за да бъде нарушено,
пламъче на свещ в помещение студено,
покой, изгубен без причина,
цъфналите клони посред зима,
бонбон, не носещ капка сладост,
сила, породила само слабост,
песен, дразнеща ушите,
радост, заседнала в гърдите,
викове, останали наум,
мили думи, потънали сред шум,
часовникът, отдавна спрял,
спомени, потънали в печал,
лекарство, превърнато в отрова,
намерено, изгубено отново.
© Теди Дамянова Все права защищены