8 окт. 2007 г., 10:56

Очакване... 

  Поэзия
855 0 30
 


Аз все за теб, любов, милея,

за полъха и дивния ти зов...

Като безбрежен блян аз те лелея,

очаквам те на кея... нощ след нощ.

Зареяла и поглед в небосклона,

мечтание неземно ме плени...

желая те със дива жар, в заслона

светлострунен... твой ме приюти.

Погали ме с парещ морски полъх

като бриз по кожата ми, целуни,

устните разтапяй в сладка изнемога,

прероди се в мен и... остани!

Бъди в деня ми вярна спътница,

в утеха свидна ти ме приласкай,

самотна да не бродя... скитница,

а твоя да съм, цяла ме познай.

Сгуши ме в нежната прегръдка,

сълзите ми изпий... безброй

до дъно и... последна глътка,

душата... облечи в покой!

Аз все за теб, любов, милея...

за сладкото ухание в нощта,

неистово, безкрайно аз копнея

в сърцето да не стихне песента!

© Деси Инджева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??