На този свят съм се родила,
когато вишните цъфтели –
напролет, под небе от свила,
на личен ден – неделя.
По-късно срещнах любовта си,
когато вишните цъфтяха
и тихо сипеха елмази
над бедната ни стряха.
Когато стана тук излишна,
дано пак пролет да се случи
и клонче белоцветна вишна
от мен Небето да получи.
© Елица Ангелова Все права защищены
Сърдечна благодарност!