ОЧАКВАНЕ
Във въздуха очакване трепти.
С първите лъчи дойде надежда.
И вятърът-мечтател ми шепти
за топлина, усмивки и любов гореща...
С очакване нощта е натежала.
Луната нежна дъх е притаила.
Надеждата при мен напук остава
и аз в безвремието на съня я скривам.
Очакването в струна ме превърна.
Лек полъх, вопъл-стон изтръгна.
В копнеж ръце протягам да прегърна...
Две думи... и животът се завърна!
© Гени Все права защищены
Честита Коледа и изпълнена с творческо вдъхновение Нова година!