13 авг. 2014 г., 20:55

Очакване 

  Поэзия » Любовная
387 0 0

Бъди ти нежна и лъчиста,

но бъди и напориста,

че моят огън в прах е скрит 

превърнал се в черен антрацит.

Отвън съм аз обгорен,

прекършен дъб от бурята сломен,

от много използван като гориво,

със сърце студено, ала все още живо.

За други раздавах топлина,

а кой сега ще стопли моята душа?

Не ще го стори кибритената клечка или свещ,

ще трябва да ме хвърлиш ти в пещ.

Бъди за мен това огниво,

ще те топля дълго с пламъче красиво.

© Петко Петков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??