Цял живот те търся
моя нежна, истинска любов
и все рисувам с пръсти
твоя образ с благослов.
Всеки ден очаквам да те срещна
и да позная твоите очи,
да те прегърна истински, горещо
без да се съмнявам, че това си ти.
Всяка нощ в съня дочувам
твойте думи и веселия смях
и без да зная, че сънувам
споделям безрезервно твоя грях.
И да днес обаче теб те няма,
а времето безмилостно тече.
Дали ще бъдем някога с тебе двама
мое мило, очаквано момче?
Дали наистина ще те позная,
дали ще ме познаеш ти,
ще мога ли да ти призная
свойта обич и своите мечти?
Моля те, ела при мен
недей да ме измъчваш вече,
за тебе мисля нощ и ден,
а ти оставаш все така далече!
Сега единствено желая от сърце
преди от този свят да си замина,
за миг да видя твоето лице.
А своята съдба и в гроба ще проклинам!
© Гергана Кирилова Все права защищены