9 апр. 2009 г., 12:32

Очакване на птици 

  Поэзия » Другая
859 0 15

Преди да разберат лозниците
зеленото предчувствие на вятъра,
в разпуканите клони на черешите
ще зрее вече слънчевата ябълка.
Когато недокоснатото време
мирише на синчец и пчелни пити,
ще се събудят и на пръсти смело
ще се повдигнат от възторг тревите.
И слънцето тогава ще запали
снега, ще изсуши гнездата пролетни,
ще се завърнат птиците, узнали,
че се нуждаем от криле за полет.

© Лили Радоева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??