Поглеждам през прозореца и... О!
Прекрасен ден ми маха зад пердето.
Очи разтърквам, щипвам се, а той
налива слънце в чашата с кафето.
Прелита гълъб, весело свирукащ,
танцуващи цветя си тананикат.
Приглажда рокля цветна пеперуда,
оглежда се във локвичка и литва.
Глухарчето опитва се да среше
косите си, подострена тревица
навежда се и боцва бръмбар смешен
потънал във мечти да бъде птица.
- Прекрасен ден, здравей (и аз му махам).
Изпълнена догоре с красотички.
Да виждаш приказното, чудесата
на този свят, е Божи дар за всички.
© Жанет Велкова Все права защищены